Politie op bezoek

In het kader van de kinderboekenweek bracht afgelopen donderdag 14 oktober de politie een bezoek aan de DaVinci. Eerst mochten de leerlingen op het schoolplein in een politieauto kijken. Er werd aan ze uitgelegd waar alle knopjes aan de binnenkant voor bedoeld waren en ze mochten zelfs even de zwaailichten aanzetten. Politieagent Wesley liet de leerlingen voelen hoe het is om met een ‘zwaar vest’ aan te lopen en politieagente Lonneke legde aan de leerlingen uit welke spullen een politieauto allemaal bevat (AED, knuffelbeertje, branddekens, pionnen etc.).  

Hierna kwamen politieagent Wesley en politieagente Lonneke nog even langs om in de klassen iets over hun beroep te komen vertellen. Alle kinderen kregen de gelegenheid om een vraag te stellen. De vragen varieerden van ‘Hoeveel boeven heeft u al gevangen?’ tot ‘Hoe werken de handboeien?’. Geen vraag was de politieagenten te gek, dit zorgde voor veel enthousiasme. Sommige van de leerlingen hebben zelfs al beloofd om hun toekomstige collega te worden.  

Ook kregen de leerlingen van de politieagenten een presentje mee naar huis: een bouwplaat van een politieauto, politie memory en zaklamp-pennen. Een interessante en leerzame ochtend, die de leerlingen nog lang zal bijblijven!  DaVinci Eemland
stimuleert de talenten
van hoogbegaafde kinderen tot excelleren!
Leren leren
Leren leven
Leren denken

Contact

DaVinci Eemland
Dollardstraat 141
3812 EV Amersfoort

Tel: 033-7370645
E-mail: directie.davinci@meerkring.nl

Plan route

Stichting

Onze school valt samen met nog 22 andere scholen onder de verantwoordelijkheid van het bestuur van Stichting Meerkring. Het bestuur van Meerkring is het bevoegd gezag van onze school. 

Lees verder